طرز تهیه گردو شور [مراحل درست کردن گردو شور خیس و گردو نمکی بوداده]
گردو مانند بسیاری از آجیل های دیگر در بین ما ایرانی ها از آجیل های پرطرفدار است و به دلیل خواص فراوانی که دارد در بین خانواده های ایرانی بسیار محبوب است. اما حتما این را هم می دانید که علاوه بر خام خوردن گردو، می توانید آن را به روش های مختلف طعم دار کنید. یکی از این روش ها تهیه گردوی شور است. گردوی شور را می توان خیس و برشته کرد. در این مطلب از مجله گلچین طرز تهیه گردوی نمکی خیس خورده و برشته را به شما آموزش می دهیم.
طرز تهیه گردوی شور یا تفت داده شده
برای تهیه گردو شور می توانید یکی از روش های زیر را امتحان کنید.
1- طرز تهیه گردوی شور در تابه
ابتدا گردوها را از وسط نصف کنید سپس کمی کره به آنها اضافه کنید و در ماهیتابه ای که از قبل گرم شده قرار دهید. گردوها را 2 تا 5 دقیقه با نمک دلخواه تفت دهید و مرتب هم بزنید تا همه گردوها برشته شوند و گردوها نسوزند. به جای کره می توانید از روغن زیتون، روغن کنجد یا روغن سرخ کردنی استفاده کنید. البته پیشنهاد می کنیم از روغن های گیاهی مانند زیتون و کنجد استفاده کنید زیرا سالم تر هستند.
2- طرز تهیه گردوی شور در فر
ابتدا گردوها را با کمی کره یا روغن مخلوط کرده و در سینی فر بچینید و به آن نمک بزنید. سعی کنید آجیل ها را شلوغ نکنید تا بعد از تفت دادن به هم نچسبند. فر را از قبل گرم کنید سپس سینی را داخل آن قرار دهید. دمای فر را روی 300 درجه فارنهایت قرار دهید و گردوها را به مدت 10 دقیقه بگذارید تا برشته شوند. در همین حین می توانید یکی دوبار سینی را بیرون بیاورید و گردوها را هم بزنید تا کاملا برشته شوند.
اگر دوست دارید گردوهایتان بیشتر برشته شده باشد، می توانید گردوها را بیشتر در فر نگه دارید، اما مراقب باشید گردوها نسوزند.
نمایش می دهدطرز تهیه کلم نمکی (گل کلم شور) در خانه
نکات مهم در تهیه گردو شور
- هنگام برشته شدن گردو در تابه دقت کنید که حرارت آن متوسط باشد و گردوها را مدام هم بزنید تا نسوزند.
- وقتی گردوی برشته شده معطر شد و کمی قهوه ای شد، گردوی شما آماده است.
- قبل از تفت دادن، گردوها را حتما از وسط نصف کنید تا خوب برشته شوند.
- اگر می خواهید گردوی بو داده را برای مدت طولانی نگهداری کنید، می توانید آنها را در فریزر قرار دهید. گردو در فریزر سالم و تازه می ماند و هر زمان که بخواهید می توانید از آن به اندازه دلخواه استفاده کنید.
- برای گردوی بو داده خوشمزه، از گردوی سالم و درجه یک استفاده کنید. برای خرید مغز گردو درجه یک می توانید به اینجا مراجعه کنید.
طرز تهیه گردوی شور خیس
مواد لازم
به شما توصیه می کنیم این دسر تابستانی خوشمزه را در خانه تهیه کنید.
مواد لازم | |
گردو | نیم کیلو |
نمک | 2 قاشق غذاخوری |
آب | به ازای هر فنجان آب فرانسوی، دو قاشق چایخوری نمک |
زعتر | به دلخواه |
طرز تهیه گردوی شور خیس یا گردوی شور
اگر مهره تازه است، آن را با احتیاط بشکنید. برای گردوی شور بهتر است مغز کامل مصرف شود. اگر فصل گردو و بلوط کامل نشده است باید آجیل را از پوست جدا کنید. گردو با پوسته نازک چوبی را می توان به راحتی پوست کند. بهتر است گردوی با پوست کلفت را قبل از ترک خوردن 24 ساعت خیس کنید. بنابراین بهتر است ابتدا مقدار مورد نیاز گردو را روی آن بریزید و سپس این کار را تکرار کنید تا سطح روکش گردو خیس شود.
دوستان عزیز توجه داشته باشید که ممکن است باقیمانده پوست گردوی سبز روی گردو باقی بماند. بنابراین، از آنجایی که رنگ گردوی سیاه ممکن است به داخل مهره نفوذ کند، بهتر است از فرو بردن گردو در آب خودداری شود. علاوه بر این، احتمال نشت رنگ بر روی سطوح خانه نیز وجود دارد.
- ابتدا آب و نمک را مخلوط کنید تا محلول آب نمک غلیظی به دست آید. برای به دست آوردن آب مورد نیاز بهتر است از آب جوشیده سرد شده استفاده کنید.
- گردوها را خوب و با احتیاط بشکنید، بهتر است گردوها را با دقت بشویید و خشک کنید.
- گردوها را در یک کاسه شیشه ای یا پلاستیکی تمیز و خشک قرار دهید.
- محلول آب نمک را روی گردوها بریزید تا کاملا ببندند. مواظب باشید هیچ آجیلی بیرون از آب نگذارید.
- در صورت تمایل آویشن را اضافه کنید.
- بهتر است برای جلوگیری از ورود هوا، پلاستیک فریزر را روی درب ظرف قرار دهید و درب آن را محکم ببندید و در یخچال قرار دهید.
- گردو بعد از 24 ساعت آماده مصرف است اما بهترین زمان مصرف آن 20 روز پس از تهیه گردوی شور می باشد.
توجهطرز تهیه گردو شور با پوست طرز تهیه گردو شور بدون پوست (مغز) است. اگر آجیل خشک است. آجیل ها را به مدت 6 ساعت در آب خیس کنید، سپس پوست آنها را بگیرید.
نکاتی در مورد طرز تهیه گردوی شور یا گردوی تر
- برای تهیه گردو شور با آب خالص بهتر است گردو را یک روز در آب قرار دهید و آب آن را دو بار عوض کنید.
- برای تهیه گردوی شور با طعم های مختلف می توانید از ادویه هایی مانند دارچین، فلفل سیاه، آویشن، میخک و … نیز استفاده کنید.
- حتما شیشه را در یخچال قرار دهید تا از پوسیدگی آجیل جلوگیری شود.