پلیس به دنبال مرد مارخور | صحنه فجیع زنده پوست کندن و خوردن مار در فضای مجازی + ویدئو
معاون سازمان حفاظت محیط زیست درخصوص انتشار ویدئوی حیوانآزاری مردی در فضای مجازی که یک مار را پوست کنده و میخورد، توضیح داد.
به گزارش همشهری آنلاین، چند روزی است که فیلمی بسیار ناراحتکننده و تکاندهنده از آزار یک حلقه مار توسط فردی به نام عمو حسن در فضای مجازی منتشر شده که موجب جریحهدار شدن افکار عمومی شده است.
علیرضا ساجدین معاون رصد و پایش زیست محیطی یگان حفاظت سازمان حفاظت محیط زیست در این باره اظهار کرد: چهارشنبه هفته گذشته این فیلم به دست ما رسید. همان موقع برای پلیس فتا ارسال کردیم و بعد از آن به صورت گسترده در گروههای مختلف منتشر شد، اما هنوز اطلاع دقیقی از این فرد به دست نیاوردهایم.
وی درباره قوانین موجود در زمینه حیوانآزاری گفت: حیوانآزاری اگر در خصوص گونههای حیات وحش باشد، از قانون شکار و صید تبعیت می کند. شخصی که در این فیلم یک حلقه مار را مورد آزار قرار میدهد، براساس قانون شکار و صید، یک گونه را کشته و از بین برده است. در اینجا از این قانون تبعیت می کنیم و حبس یا جریمه نقدی توسط قانونگذار برای فرد متخلف در نظر گرفته میشود.
وی تاکید کرد: اما اگر از جنبه جرم عمومی نگاه کنیم، دستگاه قضایی میتواند به علت جریحهدار کردن افکار عمومی و تشویش اذهان عمومی به این مساله ورود و طبق قوانین آن را یک جرم عمومی تلقی کند و برای فرد حبس و پرداخت جزای نقدی ومجازات در نظر بگیرد.
ساجدین گفت: اما در خصوص سایر گونههای شهری و بلاصاحب متاسفانه همچنان قانونی نداریم و متولی آن سازمان حفاظت محیط زیست نیست. چون گونههای حیات وحش نیستند، قانون دست ما را برای این مساله باز نگذاشته است و نمیتوانیم اقدامی انجام دهیم، اما برای گونههای حیات وحش از قانون شکار و صید تبعیت میکنیم.
وی اظهار داشت: در این فیلم فرد مورد نظر یک گرزه مار را زنده زنده پوستکن کرده و میخورد. ممکن است کشتن این حیوان جریمه خیلی بالایی نداشته باشد و برای فرد درس عبرتی نشود، اما بیشتر جنبه عمومی آن و اینکه افکار عمومی را جریحهدار کرده برایمان مهم است. افراد زیادی با سازمان تماس گرفتند. ما هم از طریق پلیس فتا و تشخیص هویت فراجا برای شناسایی این فرد اقدام کردیم. فیلم را در گروههای فعالان محیط زیست به صورت وسیع منتشر کردیم. بین همکاران در سطح استانها هم اعلام کردیم که بتوانیم این فرد را شناسایی کنیم.
معاون رصد و پایش زیست محیطی یگان حفاظت سازمان حفاظت محیط زیست تاکید کرد: انجام این کارها معمولا جنبه روانی دارد؛ یا برای دیده شدن در فضای مجازی انجام می شود یا این افراد توسط کسانی انتخاب می شوند یا سناریویی به آنها داده می شود تا اجرا کنند، یا اینکه آن فرد فیلم را برای دیده شدن و لایک خوردن در صفحه خودش میگذارد. از این دست پروندهها زیاد داشتهایم که طرف برای دیده شدن صفحه مجازیش در ذهنش یک سناریو تعریف میکند، بعد دست به حیوان زاری میزند تا فقط مردم صفحهاش را ببینند.
وی گفت: به پلیس فتا و تشخیص هویت اعلام کردیم و فرد دستگیر خواهد شد. به نظر میرسد از نواحی مرکزی کشور باشد. شاید در گروههای محلی این فرد شناسایی شود. فردی هم که در فیلم صحبت میکند، این فرد را عمو حسن صدا می زند.
ساجدین تاکید کرد: به هر حال، این فرد یک گونه را از طبیعت حذف کرده و جریمهای دارد. البته ما به دنبال دریافت جریمه نیستیم، بیشتر دنبال انگیزه این فرد هستیم. ممکن است عدهای از این فرد الگو بگیرند و اقدامات دیگری انجام دهند. مهم این است که بفهمیم مشکل از کجاست، ببینیم چرا این کار را می کند، شاید اطلاعات ندارد و از عدم آگاهی نشات میگیرد، شاید هم شخصی از وی خواسته که این کار را انجام دهد. بعد از آن، در مرحله اول اقدام به هدایت فرد میکنیم و بعد با آموزش و آگاهی، وی را نسبت به اهمیت حفظ حیات وحش و تنوع زیستی و اهمیت آن در زندگی انسانها آگاه میکنیم.
وی درباره همکاری قوه قضاییه گفت: قوه قضاییه همکاری خوبی با ما دارد. سال ۱۴۰۰ بود که با مساعدت معاونت دادستانی کل کشور قانون مصادیق محتوای مجرمانه تصویب شد و توانستیم بند (م) را به این قانون اضافه کنیم که درباره جرایم محیط زیستی و انتشار تصاویر شکار و صید و ترغیب افراد به شکار و صید و قاچاق حیات وحش است.