مطالب

طرز تهیه آش آبغوره به ۲ روش؛ آش آبغوره شیرازی و یزدی

ستاره سرویس آشپزی آبگوره یکی از سوپ های خوشمزه و ترش مفید برای کبد چرب است و مصرف آن در طب سنتی توصیه شده است. از این سوپ به عنوان غذای اصلی نیز استفاده می شود. این غذا از چهار گروه غذایی شامل سبزیجات، میوه ها، حبوبات و غلات تشکیل شده است. در زیر طرز تهیه آش آبغوره یزدی و آش آبغوره شیرازی را به شما معرفی می کنیم.

طرز تهیه آبگوشت سوپ یزدی

مواد مورد نیاز آش یزدی
لوبیا چشم بلبلی 200 گرم
غلات گندم و جو 70 گرم
برنج 50 گرم
سبزیجات (تره فرنگی و جعفری) 500 گرم
پیاز تند 2 قاشق سوپ خوری
رب گوجه فرنگی 1 قاشق سوپ خوری
نعنا داغ برخی
نمک و فلفل و زردچوبه برخی
هندوانه 200 میلی لیتر
آب قلم یا عصاره گوشت 3 فنجان

طرز تهیه آبگوشت سوپ یزدیطرز تهیه آبگوشت سوپ یزدی

دستور پخت:

  • لوبیاها را به مدت 12 ساعت خیس کنید و در این مدت چندین بار آب آن را عوض کنید تا تورم برطرف شود.
  • سپس آب را عوض می کنیم و با کمی نمک و آب روی آتش می گذاریم تا نیم پز شود.
  • آبگوشت یا عصاره گوشت را اضافه کرده و بعد از جوش آمدن گندم یا جو و بلغور برنج را که به مدت 3 ساعت خیس کرده ایم به قابلمه اضافه می کنیم و درب قابلمه را نیمه باز می گذاریم و با حرارت ملایم می گذاریم بپزد.
  • بعد از کمی جوشیدن سبزی شسته و خرد شده را به همراه پیاز داغ اضافه کنید.
  • صبر کنید تا حبوبات و غلات پخته و پخته شوند.
  • سپس رب گوجه فرنگی را با کمی روغن تفت دهید و با نعنا داغ به آش اضافه کنید.
  • بعد از 10 دقیقه نمک و فلفل را اندازه کنید و آب گوشت را اضافه کنید.
  • پس از لعاب دادن کامل خاکستر، شعله را خاموش کنید.

👩‍🍳 نکات مهم:

  • در این سوپ می توانید از کوفته های کوچک تهیه شده با گوشت چرخ کرده استفاده کنید.
  • اگر از مایه تازه استفاده می‌کنید، 200 میلی‌لیتر و اگر مقداری آب باقی مانده و خیلی اسیدی شد، مقدار آن را به نصف کاهش دهید.
  • زردچوبه مذکور را در مواد لازم با پیاز داغ تفت دهید و سپس به آش اضافه کنید.
  • اگر می خواهید در غذای خود ادویه داشته باشید، می توانید یک قاشق چایخوری ادویه کاری به سوپ اضافه کنید.
  • برخی افراد به جای لوبیا چشم بلبلی از لوبیا قرمز یا لوبیا چیتی استفاده می کنند.

طرز تهیه آش آبغوره شیرازی

مواد مورد نیاز آش شیرازی
برنج حدود 250 گرم
گیاهان حدود 100 گرم
نعناع خشک حدود 2 قاشق غذاخوری سر کامل
گوشت قرمز به دلخواه
هندوانه در مورد شیشه
نمک و فلفل و زردچوبه در حد لازم

طرز تهیه آش آبغوره شیرازیطرز تهیه آش آبغوره شیرازی

دستور پخت:

  • برای تهیه این آش که به آن سوپ آبگورا با کدو نیز می گویند ابتدا گوشت را با کمی نمک و زردچوبه می پزیم تا نرم شود. البته بدون گوشت هم خوشمزه است و اگر وقت پختن گوشت ندارید می توانید این مرحله را در نظر بگیرید.
  • سپس گوشت را از آبگوشت جدا کرده و رنده می کنیم.
  • برنج را با لپه و آب در یک کاسه بزرگ بریزید و لپه را بگذارید تا پخته شود و برنج خیس بخورد.
  • در این مرحله گوشت لوبیا را به برنج اضافه کنید و اگر آب آن از گوشت مانده بود به مواد اضافه کنید.
  • حالا نوبت به اضافه کردن نمک و فلفل، البته از نوع قرمز است.
  • در ظرف دیگری نعنا داغ را بیاورید و به مواد آش اضافه کنید.
  • آب را با توجه به ذائقه خانواده و طعم آب اضافه کنید
  • حرارت را کم کنید و بگذارید سوپ جا بیفتد.
  • در همین حین پیاز طلایی داغ را برای تزیین آماده کنید.

نوشیدنی…

👩‍🍳 نکات مهم:

  • نکته مهم در استفاده از حبوبات این است که برای کنترل این مشکل، بهتر است آن ها را از شب قبل در آب خیس کنید و در این مدت چندین بار آب آن را عوض کنید.
  • هنگام پخت آرد گندم و برنج درب قابلمه را نیمه باز بگذارید تا غذا نریزد.
  • به جای آب مرغ یا عصاره گوشت می توانید از آب مرغ یا قرص عصاره مرغ استفاده کنید.
  • در صورت تمایل می توانید مقداری هلو به سوپ اضافه کنید.
  • در صورت تمایل می توانید کمی گور به همراه سبزیجات به سوپ اضافه کنید و مقدار آب را کم کنید.

حرف آخر

استفاده از غلات، حبوبات و سبزیجات و وجود سه گروه غذایی در سوپ آبغوره باعث شده است که این سوپ به عنوان غذای اصلی ناهار یا شام مورد استفاده قرار گیرد. اگر به دنبال طرز تهیه سوپ های مقوی و اصیل ایرانی هستید، طرز تهیه سوپ کاپشن، سوپ ماست و سوپ میوه را در ستار بخوانید.

طرز تهیه آش آبغوره به ۲ روش؛ آش آبغوره شیرازی و یزدی

ستاره سرویس آشپزی آبگوره یکی از سوپ های خوشمزه و ترش مفید برای کبد چرب است و مصرف آن در طب سنتی توصیه شده است. از این سوپ به عنوان غذای اصلی نیز استفاده می شود. این غذا از چهار گروه غذایی شامل سبزیجات، میوه ها، حبوبات و غلات تشکیل شده است. در زیر طرز تهیه آش آبغوره یزدی و آش آبغوره شیرازی را به شما معرفی می کنیم.

طرز تهیه آبگوشت سوپ یزدی

مواد مورد نیاز آش یزدی
لوبیا چشم بلبلی 200 گرم
غلات گندم و جو 70 گرم
برنج 50 گرم
سبزیجات (تره فرنگی و جعفری) 500 گرم
پیاز تند 2 قاشق سوپ خوری
رب گوجه فرنگی 1 قاشق سوپ خوری
نعنا داغ برخی
نمک و فلفل و زردچوبه برخی
هندوانه 200 میلی لیتر
آب قلم یا عصاره گوشت 3 فنجان

طرز تهیه آبگوشت سوپ یزدیطرز تهیه آبگوشت سوپ یزدی

دستور پخت:

  • لوبیاها را به مدت 12 ساعت خیس کنید و در این مدت چندین بار آب آن را عوض کنید تا تورم برطرف شود.
  • سپس آب را عوض می کنیم و با کمی نمک و آب روی آتش می گذاریم تا نیم پز شود.
  • آبگوشت یا عصاره گوشت را اضافه کرده و بعد از جوش آمدن گندم یا جو و بلغور برنج را که به مدت 3 ساعت خیس کرده ایم به قابلمه اضافه می کنیم و درب قابلمه را نیمه باز می گذاریم و با حرارت ملایم می گذاریم بپزد.
  • بعد از کمی جوشیدن سبزی شسته و خرد شده را به همراه پیاز داغ اضافه کنید.
  • صبر کنید تا حبوبات و غلات پخته و پخته شوند.
  • سپس رب گوجه فرنگی را با کمی روغن تفت دهید و با نعنا داغ به آش اضافه کنید.
  • بعد از 10 دقیقه نمک و فلفل را اندازه کنید و آب گوشت را اضافه کنید.
  • پس از لعاب دادن کامل خاکستر، شعله را خاموش کنید.

👩‍🍳 نکات مهم:

  • در این سوپ می توانید از کوفته های کوچک تهیه شده با گوشت چرخ کرده استفاده کنید.
  • اگر از مایه تازه استفاده می‌کنید، 200 میلی‌لیتر و اگر مقداری آب باقی مانده و خیلی اسیدی شد، مقدار آن را به نصف کاهش دهید.
  • زردچوبه مذکور را در مواد لازم با پیاز داغ تفت دهید و سپس به آش اضافه کنید.
  • اگر می خواهید در غذای خود ادویه داشته باشید، می توانید یک قاشق چایخوری ادویه کاری به سوپ اضافه کنید.
  • برخی افراد به جای لوبیا چشم بلبلی از لوبیا قرمز یا لوبیا چیتی استفاده می کنند.

طرز تهیه آش آبغوره شیرازی

مواد مورد نیاز آش شیرازی
برنج حدود 250 گرم
گیاهان حدود 100 گرم
نعناع خشک حدود 2 قاشق غذاخوری سر کامل
گوشت قرمز به دلخواه
هندوانه در مورد شیشه
نمک و فلفل و زردچوبه در حد لازم

طرز تهیه آش آبغوره شیرازیطرز تهیه آش آبغوره شیرازی

دستور پخت:

  • برای تهیه این آش که به آن سوپ آبگورا با کدو نیز می گویند ابتدا گوشت را با کمی نمک و زردچوبه می پزیم تا نرم شود. البته بدون گوشت هم خوشمزه است و اگر وقت پختن گوشت ندارید می توانید این مرحله را در نظر بگیرید.
  • سپس گوشت را از آبگوشت جدا کرده و رنده می کنیم.
  • برنج را با لپه و آب در یک کاسه بزرگ بریزید و لپه را بگذارید تا پخته شود و برنج خیس بخورد.
  • در این مرحله گوشت لوبیا را به برنج اضافه کنید و اگر آب آن از گوشت مانده بود به مواد اضافه کنید.
  • حالا نوبت به اضافه کردن نمک و فلفل، البته از نوع قرمز است.
  • در ظرف دیگری نعنا داغ را بیاورید و به مواد آش اضافه کنید.
  • آب را با توجه به ذائقه خانواده و طعم آب اضافه کنید
  • حرارت را کم کنید و بگذارید سوپ جا بیفتد.
  • در همین حین پیاز طلایی داغ را برای تزیین آماده کنید.

نوشیدنی…

👩‍🍳 نکات مهم:

  • نکته مهم در استفاده از حبوبات این است که برای کنترل این مشکل، بهتر است آن ها را از شب قبل در آب خیس کنید و در این مدت چندین بار آب آن را عوض کنید.
  • هنگام پخت آرد گندم و برنج درب قابلمه را نیمه باز بگذارید تا غذا نریزد.
  • به جای آب مرغ یا عصاره گوشت می توانید از آب مرغ یا قرص عصاره مرغ استفاده کنید.
  • در صورت تمایل می توانید مقداری هلو به سوپ اضافه کنید.
  • در صورت تمایل می توانید کمی گور به همراه سبزیجات به سوپ اضافه کنید و مقدار آب را کم کنید.

حرف آخر

استفاده از غلات، حبوبات و سبزیجات و وجود سه گروه غذایی در سوپ آبغوره باعث شده است که این سوپ به عنوان غذای اصلی ناهار یا شام مورد استفاده قرار گیرد. اگر به دنبال طرز تهیه سوپ های مقوی و اصیل ایرانی هستید، طرز تهیه سوپ کاپشن، سوپ ماست و سوپ میوه را در ستار بخوانید.

طرز تهیه آش آبغوره به ۲ روش؛ آش آبغوره شیرازی و یزدی

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا