روش های نگهداری از مغز گردو خشک و تازه در یخچال، فریزر و محیط خانه
گردو یکی از مغذی ترین و متمایزترین غذاها محسوب می شود و در بسیاری از غذاها و تنقلات استفاده می شود. اما حفظ طعم و کیفیت آجیل به خصوص در طولانی مدت نیاز به نگهداری مناسب دارد. به دلیل وجود چربی های ترانس در گردو، این ماده خوراکی در برابر اکسیداسیون و تخریب آسیب پذیر است.
اگر از روش صحیح نگهداری گردو استفاده نکنید، ممکن است طعم تلخ و نامطبوعی پیدا کند و ارزش غذایی آن کاهش یابد. در این مقاله از مجله گلچین بهترین روش های نگهداری گردو را بررسی کردیم. نکته مهم نگهداری در دمای اتاق، در یخچال و فریزر برای جلوگیری از فساد و حفظ تازگی است. با رعایت این روش ها می توانید گردوهای خود را مدت بیشتری تازه و خوشمزه نگه دارید و از فواید بی نظیر آن بهره مند شوید.
دلایل فساد مغز گردو
- رطوبتیکی از عواملی که باعث فساد گردو می شود رطوبت است. گردو در محیط های مرطوب به سرعت کیفیت خود را از دست می دهد و طعم ناخوشایندی پیدا می کند.
- اکسیداسیون: نور و هوا باعث اکسیده شدن چربی های موجود در آجیل می شود و باعث خراب شدن آنها می شود.
- آلودگی به آفتگردو ممکن است تحت تأثیر آفات و حشرات قرار گیرد، به خصوص اگر در شرایط نامناسب نگهداری شوند.
شرایط ایده آل برای نگهداری گردو
- دمای مناسب: نگهداری گردو در دمای سرد می تواند ماندگاری آن را افزایش دهد. دمای اتاق معمولاً برای نگهداری طولانی مدت مناسب نیست.
- رطوبت کمگردو را باید در جای خشک و دور از رطوبت نگهداری کرد. بسته بندی مناسب می تواند از نفوذ رطوبت جلوگیری کند.
- دور از نور مستقیم: نور خورشید و حتی نور محیط می تواند به کیفیت مهره آسیب برساند. استفاده از ظروف مات یا نگهداری آنها در یخچال می تواند از بروز این مشکل جلوگیری کند.
بیشتر بخوانید: خوردن گردو در شب چه فوایدی دارد؟ | بهترین زمان برای خوردن گردو چه زمانی است؟
روش ها و نکات مهم برای نگهداری گردو
1- در جای خشک و خنک نگهداری شود
اگر گردو را به صورت مغز تهیه می کنید و امکان نگهداری گردو در یخچال وجود ندارد، حتما در جای خشک و خنک نگهداری کنید. زیرا چربی های گیاهی موجود در گردو در شرایط گرم به سرعت شروع به اکسید شدن کرده و در نهایت باعث تغییرات منفی در رنگ، طعم، خواص و بافت گردو می شود.
۲- گردو را در ظرف درب دار نگهداری کنید
یکی از ویژگی های عجیب مغز گردو این است که می تواند بوی مواد اطراف را به خود جذب کند و این باعث تغییر بو و طعم مغز گردو می شود، بنابراین بهتر است مغز گردو را از مواد بدبو مانند سیر دور نگه دارید. ، پیاز، پیاز یخ زده، پیازچه و غیره را قرار دهید.
یکی دیگر از عوامل فساد گردو نزدیک بودن گردو به اکسیژن است. بنابراین برای از بین بردن این عامل فساد، آجیل ها را در ظرف دربسته نگهداری کنید. این کار از اکسیده شدن مغز آجیل در اثر اکسیژن یا خشک شدن آن جلوگیری می کند.
بیشتر بخوانید: 3 روش برای نگهداری گردوی تازه در پوسته برای مدت طولانی و کوتاه
3- گردو را در فریزر نگهداری کنید
انجماد یکی از بهترین راه ها برای نگهداری گردو برای مدت بسیار طولانی است. گردو منجمد می تواند کیفیت خود را تا یک سال حفظ کند. در این صورت بهتر است گردوها را در کیسه های فریزر قرار دهید و از ورود هوا به آنها اطمینان حاصل کنید.
در روش انجماد، مغز گردو را ابتدا در کیسه پارچه ای و سپس در کیسه فریزر دربسته یا در ظرف پلاستیکی غیرقابل نفوذ قرار می دهید تا رطوبت و رطوبت برای مدت طولانی به داخل یا خارج از فریزر نفوذ نکند.
برای نگهداری گردو در فریزر مراحل زیر را دنبال کنید:
- گردوها را می شکنیم و خرد می کنیم.
- قبل از انجماد، آجیل ها را به قطعات کوچکتر تقسیم کنید تا به راحتی در فریزر قرار گیرند.
- مغز گردو را ابتدا در یک کیسه پنبه ای قرار دهید و سپس در ظرف یا کیسه پلاستیکی درب آن را ببندید تا هوا وارد آن نشود.
- گردو را طبق دستور در یخچال یا فریزر نگهداری کنید.
4- نگهداری در آب شور
روش دیگر نگهداری گردو استفاده از آب نمک است. در این روش یک کیلو گردو را در یک بطری شیشه ای قرار می دهید و بطری را پر از آب می کنید. به نوعی آب به سطح مهره می رسد. سپس دو قاشق چایخوری نمک به آن اضافه کنید و بعد از 24 ساعت که در دمای اتاق بماند قابل استفاده است. می توانید آن را به یخچال منتقل کنید.
5- گردوی آسیاب شده
یکی دیگر از راه های مناسب برای نگهداری طولانی مدت گردو، آسیاب کردن آنهاست. این روش به شما امکان می دهد مقدار زیادی گردو را برای مدت طولانی نگهداری کنید.
6- نگهداری با پوست چوب
بر اساس تحقیقات، گردو پس از جویدن در شرایط عادی و گرم، به سرعت خواص غذایی خود را از دست می دهد. از طرف دیگر، نگه داشتن آن روی پوست باعث خشک شدن، آسیب دیدن، بوی بد یا ترک خوردن آن می شود.
چگونه گردوی تازه را نگهداری کنیم؟
نکته کلیدی برای حفظ تازگی گردوهای تازه، فراهم کردن شرایط نگهداری ایده آل است. در زیر چند نکته و روش برای نگهداری گردو تازه آورده شده است:
- گردو را در یخچال نگهداری کنید: یخچال گزینه ایده آلی برای تازه نگه داشتن گردو است. ظرف در بسته را ترجیحاً در قفسه وسط یا کشوی یخچال در یخچال قرار دهید. دمای سرد به کند شدن فرآیند اکسیداسیون کمک می کند و یکپارچگی روغن های طبیعی را حفظ می کند.
- ظرف مناسب را انتخاب کنید: برای تازه نگه داشتن گردو، نگهداری آن در ظرف دربسته بسیار مهم است. برای این منظور از ظروف شیشه ای، کیسه های پلاستیکی قابل آب بندی یا ظروف نگهداری مواد غذایی با درب محکم استفاده کنید. ظرف باید تمیز، خشک و عاری از هرگونه بو باشد، زیرا این عوامل می توانند بر طعم آجیل تأثیر بگذارند.
- استفاده از کیسه فریزر زیپی: کیسه ها یا ظروف مهر و موم شده وکیوم برای افزایش ماندگاری مغز گردو عالی هستند. با حذف هوا و ایجاد درزگیر خلاء می توانید از اکسید شدن این محصول جلوگیری کرده و آجیل خود را برای مدت طولانی تری تازه نگه دارید. اطمینان حاصل کنید که کیسه ها یا ظروف به طور خاص برای آب بندی با جاروبرقی برای بهترین نتایج طراحی شده اند.
- گردو را فریز کنیدیکی از بهترین راه ها برای نگهداری گردو و جلوگیری از فساد آن، نگهداری گردو در فریزر است. برای نگهداری گردو در فریزر، بهتر است آنها را در ظروف درب دار یا پلاستیکی داخل فریزر قرار دهید. نگهداری گردو در یخچال باعث می شود که گردو حتی پس از یک سال نیز تازگی و کیفیت خود را حفظ کند.
نکات مهم در نگهداری مغز گردو
در این قسمت به چند نکته مهم در رابطه با نگهداری گردو می پردازیم. با ما همراه باشید.
- اگر قصد خرید گردو با پوست را دارید، گردوی تازه، سالم و سالم بخرید.
- هرگز آجیل هایی که رنگ آنها تیره است و بوی تند و تلخی دارند مصرف نکنید زیرا ممکن است باعث مسمومیت شوند.
- گردو بسته به ظرفیت یخچال تا 3 ماه در یخچال و تا 1 سال در فریزر قابل نگهداری است.
اگر یک گردوی سبز یا تازه خریداری کرده اید و قصد دارید آن را پوست بگیرید و سپس آن را نگهداری کنید، توجه داشته باشید که پس از پوست کندن، گردو باید ۲ تا ۳ روز در معرض نور خورشید قرار گیرد تا خشک شود و قابل نگهداری باشد. - هرگز گردوی خیس را به همین صورت نگهداری نکنید و ابتدا آن را کاملا خشک کنید.