تحقیق در مورد سمنو برای کلاس دوم ابتدایی
سمنو (یا سمناک) نوعی غذای شیرین با بافت چسبناک است که از جوانه گندم و آرد تهیه میشود و قدمت آن به دوران ساسانیان میرسد. سمنو غذایی است که به «برکت زمین» معروف است و در فصل بهار و نوروز به عنوان بخشی از سنت زیبای سفره هفت سین طبخ می شود. در این مطلب با شما هستیم در تحقیق درباره سمنو کلاس دوم دبستان تا به زبانی ساده و مختصر از تاریخچه سمنو تا طرز تهیه و جایگاه آن در سفره هفت سین را برای شما بازگو کنیم.
تحقیقات مربوط به سمنو
تاریخچه سمنو در ایران
تاریخ هفت سین در ایران زمان میترائیسم در ایران است و سمنو نمایانگر دنیای قدرت و جوهر زندگی بر سر سفره هفت سین است. باور قدیمی در بین مردم این است که دانه های گندم سمنو جوانه می زند و به همین دلیل خوردن آن به روح و جسم انسان نیرو و برتری می بخشد. سمنو در ایران، افغانستان و تاجیکستان بیشتر از سایر کشورهای همسایه طبخ می شود.
تاریخچه پخت سمنو به خراسان امروزی در شمال شرقی ایران برمی گردد. شواهد حاکی از آن است که سمنو همیشه یک غذای مذهبی بوده و در مراسم خاصی طبخ می شده است. حدود 2000 سال از اولین تولید غذای سمنو توسط ایرانیان می گذرد و این غذا هنوز هم در بسیاری از مراسم مذهبی و همچنین جشن های سنتی ایرانیان مانند نوروز پخته و به عنوان غذای اصلی سرو می شود.
سمنو در سفره هفت سین
پختن سمنو برای گذاشتن روی سفره هفت سین به قدمت تاریخ هفت سین است. گناه چهارم سفره هفت سین سمنو است که نماد است قدرت او مظهر صبر و مقاومت و عدالت است و به عنوان نماینده جهان قدرت بر سر سفره هفت سین می نشیند. سمنو نماد قدرت است زیرا باعث افزایش قدرت انسان می شود از طرفی چون تهیه سمنو کار سختی است و باید از همسایه ها و دوستان کمک گرفت، سمنو نماد نگرانی برای دیگران، همبستگی و همکاری است و یادآوری می کند. مردم قدرت و توان خود را در سختی ها و سختی ها حفظ کنند و توان لازم را برای مقابله با مشکلات حفظ کنند.
طرز تهیه سمنو به زبان ساده
- گندم را آماده کرده و می شوییم، سپس یک شب می گذارند تا در آب خیس بخورد.
- بعد از یک روز گندم ها را در سینی می گذارند و روی آن را با پارچه نخی خیس می پوشانند و دو یا سه روز می گذارند تا گندم جوانه بزند.
- قبل از سبز شدن جوانه گندم، گندم را آسیاب می کنند.
- مخلوط گندم آسیاب شده را در یک صافی بریزید تا شیره و سبوس گندم جدا شود.
- آب گندم را با آرد کامل مخلوط کنید تا آرد کاملا در شیره حل شود.
- مواد سمنو را روی اجاق گاز قرار دهید و مدام هم بزنید تا بجوشد.
- بعد از به جوش آمدن سمانو حرارت را کم کرده و هر یک ساعت هم بزنید تا 10 یا 15 ساعت بجوشد.
- روی سمنو را با خلال بادام یا پسته تزئین می کنند و می نوشند.
بیشتر بخوانید: کاربرگ 10 عدد دیجیتال، کاربرگ آموزش ریاضی، اعداد دیجیتال II
لطفا نظرات و پیشنهادات خود را در پایان این مقاله با ما و کاربران محترم وبسایت مجله گلچین در میان بگذارید.