این سالمندان معروف ایرانی را بشناسید | شیرجه زنی پیرمرد ۹۹ ساله
پا به سن و سال گذاشتهاند اما اجازه ندادهاند که روزهای سالمندی آنها را از آرزوهایشان دور کند. شاید آنها را با کلمه پیرزن یا پیرمرد صدا کنند اما هنوز هم در دلشان خواستههایی جوانه میزند، با امید رشد میکند و برای حفظ این آرزوها با قامتی لرزان به مسیر ادامه میدهند.
همشهری آنلاین – لیلا شریف: کم نیستند زنان و مردان سالمندی که با عصایی در دست، راه خود را طی میکنند و گاهی خود را به پشت نیمکتهای کنکور میرسانند و گاهی هم با قوتقلب، نامشان را در میان رکوردهای جهانی ورزش ثبت میکنند.
آرزوی رسیدن به دانشگاه
مردی متولد ۱۳۲۲ و زنی متولد ۱۳۲۷ از کرمانشاه در کنکور امسال جایگاه پیرترین شرکتکننده را به نام خود ثبت کردند، البته این دو کنکوری تنها پیرمرد و پیرزنی نبودند که برای رسیدن به آرزوهایشان پای در میدان رقابت کنکور گذاشتند، چند سال پیش هم یک پیرمرد متولد سال۱۳۰۵توانست شاخ غول کنکور را بشکند و بهعنوان دانشجوی رشته مترجمی زبان انگلیسی وارد دانشگاه شود. غلامرضا رمضانی، پیرمرد بیرجندی که به آرزویش رسید و بهعنوان دانشجو پشت نیمکتهای دانشگاه نشست، در آن سالها در مورد نحوه درس خواندنش گفته بود:«از زمانی که یک ارتشی بودم، ساعت ۴ صبح از خواب بیدار میشدم و بعد از خوردن صبحانه از خانه بیرون میزدم. این عادت الان هم در سرم ماندهاست و قبل از کنکور در همین ساعت از خواب بیدار میشدم و بهمدت ۳ ساعت درس میخواندم. درواقع در روز هروقت فرصتی برای مطالعه داشتم میخواندم و بیشتر اوقات زمان مطالعهام به ۸ ساعت در روز هم میرسید».
شیرجه در ۹۹سالگی
مسابقات جهانی ورزشهای آبی که سال گذشته در قطر برگزار شد با حضور یک ورزشکار ۹۹ساله ایرانی، توجه جهانی را بهخود جلب کرد. تقی عسگری بهعنوان اسطوره شیرجه ایران شناخته میشود و با دعوت قطر در حاشیه این مسابقات جهانی حضور پیدا کرد تا با شیرجه در آستانه ۱۰۰سالگی، بار دیگر نشان دهد که هنوز توان و علاقه به ورزش در او زنده است. شجاعت عسگری برای شیرجه در ۹۹سالگی، ریشه در فعالیتهای او در سن جوانی دارد. او در بازیهای آسیایی که در دهه ۳۰شمسی برگزار شده بود، مدال نقره و برنز را کسب کرد و مدالهای رنگارنگش در سایر مسابقات جهانی موجب شد تا لقب پدر شیرجه ایران به نام عسگری سند بخورد.
ماندن در اوج
در میان زنان کارآفرین ایرانی، کم نیستند افرادی که در آستانه ۷۰سالگی هنوز هم نامشان زبانزد است. فاطمه مقیمی جزو این دسته از زنان کارآفرین شناخته میشود و در تمام این سالها توانسته نامش را در صنعت حملونقل زنده نگهدارد. او بهعنوان نخستین بانوی بنیانگذار صنعت حملونقل و کشتیرانی خصوصی در ایران شناخته میشود و در سال۲۰۱۲ بهعنوان کارآفرین برتر جهان اسلام انتخاب شد. او در ۶۷سالگی هم هنوز بهعنوان یک بانوی کارآفرین در اتاق بازرگانی ایران مشغول فعالیت است.
شروع بازیگری با ۶۰سال سن
دنیای سینما پر است از استعدادهایی که سالها ناشناخته مانده بودند و در بزنگاهی یک فرد تیزبین، آن استعداد نهفته را کشف میکند تا یک چهره جدید را با سینما و بازیگری گره بزند. رابعه مدنی جزو همین دسته بازیگرهاست؛ اما با این تفاوت که در ۶۰سالگی برای نخستین بار جلوی دوربین رفت. مدنی به واسطه پسرش امیرشهاب رضویان، کارگردان و فیلمنامهنویس به دنیای فیلمسازی معرفی شد و توانست در تمام این سالها خوش بدرخشد تا جایی که بهعنوان بازیگر پا به سن گذاشته و محبوب ایران شناخته شد. هر چند نام رابعه مدنی در تیتراژ فیلمها و سریالهای زیادی آمد اما شاید به جرأت بتوان گفت که نام این بازیگر ۷۳ساله با نقشآفرینی در سریال وضعیت سفید در خاطره ایرانیها ماندگار شد.