طرز تهیه آش گشنیز خوشمزه و مقوی با برنج، جو و اسفناج
ستاره سرویس آشپزی گشنیز گیاهی معطر است که در تهیه انواع نارگیل و سوپ هایی مانند سوپ نخ، سوپ ماست و … استفاده می شود. آش گشنیز تهیه شده با این گیاه خوشمزه، سوپ مقوی برای درمان سرماخوردگی است. این سوپ خوشمزه در شهرهای مختلف به روش های مختلف طبخ می شود و مواد دیگری به آن اضافه یا حذف می شود. در این مطلب طرز تهیه سوپ گشنیز را به دو روش با اسفناج و با ماست به شما آموزش می دهیم. این آش خوشمزه در شهرهایی مانند تبریز به عنوان سوپ استفاده می شود. در زیر چند روش برای تهیه سوپ گشنیز خوشمزه را به شما نشان می دهیم.
طرز تهیه سوپ گشنیز با برنج
مواد لازم | |
برنج | 1/2 فنجان |
گوشت چرخ کرده | 200 گرم |
عدس | 1/4 فنجان |
زردچوبه، نمک و فلفل | در حد لازم |
هویج رنده شده | 1 عدد |
پیاز | 1 عدد |
گشنیز خرد شده | 350 گرم |
دستور پخت:
- یک عدد پیاز را خلال کرده و در روغن تفت دهید. زردچوبه را داخل پیاز بریزید و تفت دهید.
- حبوبات را به غیر از عدسی که چند ساعت پیش خیس کردم با برنج به پیازها اضافه می کنیم و روی آنها آب می ریزیم و می پزیم تا حبوبات نیم پز شود.
- در این مرحله عدس را اضافه کنید و بگذارید تا کاملا بجوشد و بپزد. گوشت چرخ کرده را با پیاز رنده شده و نمک و فلفل خوب مخلوط کرده و به شکل گلوله های کوچک درآورید و در روغن تفت دهید.
- وقتی حبوبات کاملاً پخت، گشنیز خوب شسته و خرد شده را به همراه گوشت سرخ شده به سوپ اضافه کنید. نمک و فلفل را فراموش نکنید.
- می توانید به این سوپ آبلیمو اضافه کنید و البته آب لیموی تازه هم بهتر است. آبجو نیز پیشنهاد خوبی است.
این سوپ خوشمزه به دلیل داشتن مقدار زیادی اسفناج منبع غنی آهن به حساب می آید و مصرف آن برای کسانی که از کمبود آهن رنج می برند، توصیه می شود در مورد عدس موجود در سوپ اسفناج، برای افزایش انرژی روزانه بدن بسیار مفید است.
طرز تهیه سوپ گشنیز با جو
مواد لازم | |
هویج | 1 عدد |
گشنیز | 100 گرم |
جو | 150 گرم |
ماست | 500 گرم |
آب مرغ | 2 لیوان |
دقیق | 1 قاشق غذاخوری |
سیر | 2 قرص |
روغن مایع و نمک و فلفل سیاه | به اندازه کافی |
دستور پخت:
- ابتدا جوها را در ظرفی بریزید سپس مقداری آب روی آن بریزید تا جو کاملاً در آب فرو برود.
- جو دوسر را به مدت 5 ساعت بگذارید خیس بخورد تا زودتر بپزد.
- پس از 5 ساعت جو را شسته و در قابلمه ای با 5 فنجان آب و 1 قاشق غذاخوری روغن مایع بریزید.
- قابلمه را روی حرارت زیاد قرار دهید تا بجوشد. سپس حرارت را کم می کنیم تا جو خوب پخته و پخته شود.
- هویج را با پوست کن تمیز می کنیم و خوب می شوییم. سپس هویج را رنده کرده و به جو پخته شده اضافه کنید.
- فلفل سیاه، نمک و آب مرغ را به قابلمه اضافه کنید و در قابلمه را ببندید تا مواد پخته شوند.
- گشنیز را می شوییم سپس در صافی می گذاریم تا آب اضافی آن کاملا گرفته شود. سپس گشنیز را به قطعات کوچک روی تخته آشپزخانه برش دهید و کنار بگذارید.
- سیر را بعد از پوست کندن و شستن، با رنده ریز رنده کرده و در شیر در حال جوش بریزید. بعد از آن ماست و آرد را اضافه می کنیم (بهتر است برای این سوپ از ماست ترش استفاده شود و در صورت در دسترس نبودن، هنگام پختن سوپ روی آن آبلیمو بریزید).
- مواد را خوب هم بزنید تا ترکیب شوند. سپس قابلمه سوپ را از روی حرارت بردارید و محتویات شیر در حال جوش را کم کم اضافه کنید تا ماست کم کم داغ شود.
- مواد را کاملاً هم بزنید تا خوب ترکیب شوند.
- حرارت را کم کنید و سوپ را مدام هم بزنید تا شروع به جوشیدن کند.
- سپس گشنیز خرد شده را اضافه کنید و سوپ را بچشید تا نمک و فلفل سیاه تنظیم شود.
- بعد از 5 دقیقه سوپ آماده است. حرارت را خاموش کنید و سوپ را در ظرف سوپ سرو کنید.
طرز تهیه سوپ گشنیز و اسفناج
مواد لازم | |
گشنیز و اسفناج |
350 تا 400 گرم |
آب مرغ | در حد لازم |
برنج | 1/2 فنجان |
سینه مرغ | 1/2 (اگر کوچک و کوچک است یک تکه) |
زردچوبه و نمک | از دست دادن |
پیاز | 1 تا 2 عدد |
دستور پخت:
- پیاز را ریز خرد کنید.
- دو قاشق غذاخوری روغن و زردچوبه اضافه کنید و هم بزنید.
- سینه مرغ را روی پیازها قرار دهید و درب ظرف را ببندید تا دو طرف مرغ رنگی شود.
- سپس آب را می ریزیم و می گذاریم سینه مرغ خوب بپزد.
- بعد از شستن برنج، اجازه دهید با کمی نمک و آب بپزد تا دانه های برنج باز شود.
- سپس آب مرغ و سبزیجات را اضافه کنید و درب قابلمه را بگذارید تا سوپ کاملا ببندد و سبزیجات پخته شوند.
- سینه مرغ پخته شده را خرد کرده و ربع آخر را به سوپ اضافه کنید. سوپ را با آب پرتقال تازه یا آب لیموی تازه بخورید.
👩🍳 توجه: در این سوپ می توانید از کلم پیچ نگین دار برای درمان زودتر سرماخوردگی استفاده کنید. می توانید در اواخر پخت از مقداری ماست زده شده نیز در سوپ استفاده کنید.
اگر می خواهید غذا را دیرتر بپزید، کمی روغن یا روغن زیتون به سوپ اضافه کنید. اگر آب مرغ در دسترس نیست از همان آب مرغ باقی مانده از پخت سینه مرغ استفاده کنید اما بهتر است از آب مرغ اضافی استفاده کنید. می توانید به جای سینه مرغ از گوشت چرخ کرده استفاده کنید.
حرف آخر
سوپ گشنیز را یک سوپ مغذی مناسب برای سرماخوردگی می دانند. مواد اصلی استفاده شده در این سوپ گشنیز، لوبیا و برنج است. اما در شهرهای مختلف به روش های مختلف پخته می شود و مواد دیگری به آن اضافه یا حذف می شود.
آش گشنیز در شهر شما چگونه تهیه می شود؟ نظرات و تجربیات خود را در پایین همین صفحه با ما و دوستان خود به اشتراک بگذارید.
ستاره سرویس آشپزی گشنیز گیاهی معطر است که در تهیه انواع نارگیل و سوپ هایی مانند سوپ نخ، سوپ ماست و … استفاده می شود. آش گشنیز تهیه شده با این گیاه خوشمزه، سوپ مقوی برای درمان سرماخوردگی است. این سوپ خوشمزه در شهرهای مختلف به روش های مختلف طبخ می شود و مواد دیگری به آن اضافه یا حذف می شود. در این مطلب طرز تهیه سوپ گشنیز را به دو روش با اسفناج و با ماست به شما آموزش می دهیم. این آش خوشمزه در شهرهایی مانند تبریز به عنوان سوپ استفاده می شود. در زیر چند روش برای تهیه سوپ گشنیز خوشمزه را به شما نشان می دهیم.
طرز تهیه سوپ گشنیز با برنج
مواد لازم | |
برنج | 1/2 فنجان |
گوشت چرخ کرده | 200 گرم |
عدس | 1/4 فنجان |
زردچوبه، نمک و فلفل | در حد لازم |
هویج رنده شده | 1 عدد |
پیاز | 1 عدد |
گشنیز خرد شده | 350 گرم |
دستور پخت:
- یک عدد پیاز را خلال کرده و در روغن تفت دهید. زردچوبه را داخل پیاز بریزید و تفت دهید.
- حبوبات را به غیر از عدسی که چند ساعت پیش خیس کردم با برنج به پیازها اضافه می کنیم و روی آنها آب می ریزیم و می پزیم تا حبوبات نیم پز شود.
- در این مرحله عدس را اضافه کنید و بگذارید تا کاملا بجوشد و بپزد. گوشت چرخ کرده را با پیاز رنده شده و نمک و فلفل خوب مخلوط کرده و به شکل گلوله های کوچک درآورید و در روغن تفت دهید.
- وقتی حبوبات کاملاً پخت، گشنیز خوب شسته و خرد شده را به همراه گوشت سرخ شده به سوپ اضافه کنید. نمک و فلفل را فراموش نکنید.
- می توانید به این سوپ آبلیمو اضافه کنید و البته آب لیموی تازه هم بهتر است. آبجو نیز پیشنهاد خوبی است.
این سوپ خوشمزه به دلیل داشتن مقدار زیادی اسفناج منبع غنی آهن به حساب می آید و مصرف آن برای کسانی که از کمبود آهن رنج می برند، توصیه می شود در مورد عدس موجود در سوپ اسفناج، برای افزایش انرژی روزانه بدن بسیار مفید است.
طرز تهیه سوپ گشنیز با جو
مواد لازم | |
هویج | 1 عدد |
گشنیز | 100 گرم |
جو | 150 گرم |
ماست | 500 گرم |
آب مرغ | 2 لیوان |
دقیق | 1 قاشق غذاخوری |
سیر | 2 قرص |
روغن مایع و نمک و فلفل سیاه | به اندازه کافی |
دستور پخت:
- ابتدا جوها را در ظرفی بریزید سپس مقداری آب روی آن بریزید تا جو کاملاً در آب فرو برود.
- جو دوسر را به مدت 5 ساعت بگذارید خیس بخورد تا زودتر بپزد.
- پس از 5 ساعت جو را شسته و در قابلمه ای با 5 فنجان آب و 1 قاشق غذاخوری روغن مایع بریزید.
- قابلمه را روی حرارت زیاد قرار دهید تا بجوشد. سپس حرارت را کم می کنیم تا جو خوب پخته و پخته شود.
- هویج را با پوست کن تمیز می کنیم و خوب می شوییم. سپس هویج را رنده کرده و به جو پخته شده اضافه کنید.
- فلفل سیاه، نمک و آب مرغ را به قابلمه اضافه کنید و در قابلمه را ببندید تا مواد پخته شوند.
- گشنیز را می شوییم سپس در صافی می گذاریم تا آب اضافی آن کاملا گرفته شود. سپس گشنیز را به قطعات کوچک روی تخته آشپزخانه برش دهید و کنار بگذارید.
- سیر را بعد از پوست کندن و شستن، با رنده ریز رنده کرده و در شیر در حال جوش بریزید. بعد از آن ماست و آرد را اضافه می کنیم (بهتر است برای این سوپ از ماست ترش استفاده شود و در صورت در دسترس نبودن، هنگام پختن سوپ روی آن آبلیمو بریزید).
- مواد را خوب هم بزنید تا ترکیب شوند. سپس قابلمه سوپ را از روی حرارت بردارید و محتویات شیر در حال جوش را کم کم اضافه کنید تا ماست کم کم داغ شود.
- مواد را کاملاً هم بزنید تا خوب ترکیب شوند.
- حرارت را کم کنید و سوپ را مدام هم بزنید تا شروع به جوشیدن کند.
- سپس گشنیز خرد شده را اضافه کنید و سوپ را بچشید تا نمک و فلفل سیاه تنظیم شود.
- بعد از 5 دقیقه سوپ آماده است. حرارت را خاموش کنید و سوپ را در ظرف سوپ سرو کنید.
طرز تهیه سوپ گشنیز و اسفناج
مواد لازم | |
گشنیز و اسفناج |
350 تا 400 گرم |
آب مرغ | در حد لازم |
برنج | 1/2 فنجان |
سینه مرغ | 1/2 (اگر کوچک و کوچک است یک تکه) |
زردچوبه و نمک | از دست دادن |
پیاز | 1 تا 2 عدد |
دستور پخت:
- پیاز را ریز خرد کنید.
- دو قاشق غذاخوری روغن و زردچوبه اضافه کنید و هم بزنید.
- سینه مرغ را روی پیازها قرار دهید و درب ظرف را ببندید تا دو طرف مرغ رنگی شود.
- سپس آب را می ریزیم و می گذاریم سینه مرغ خوب بپزد.
- بعد از شستن برنج، اجازه دهید با کمی نمک و آب بپزد تا دانه های برنج باز شود.
- سپس آب مرغ و سبزیجات را اضافه کنید و درب قابلمه را بگذارید تا سوپ کاملا ببندد و سبزیجات پخته شوند.
- سینه مرغ پخته شده را خرد کرده و ربع آخر را به سوپ اضافه کنید. سوپ را با آب پرتقال تازه یا آب لیموی تازه بخورید.
👩🍳 توجه: در این سوپ می توانید از کلم پیچ نگین دار برای درمان زودتر سرماخوردگی استفاده کنید. می توانید در اواخر پخت از مقداری ماست زده شده نیز در سوپ استفاده کنید.
اگر می خواهید غذا را دیرتر بپزید، کمی روغن یا روغن زیتون به سوپ اضافه کنید. اگر آب مرغ در دسترس نیست از همان آب مرغ باقی مانده از پخت سینه مرغ استفاده کنید اما بهتر است از آب مرغ اضافی استفاده کنید. می توانید به جای سینه مرغ از گوشت چرخ کرده استفاده کنید.
حرف آخر
سوپ گشنیز را یک سوپ مغذی مناسب برای سرماخوردگی می دانند. مواد اصلی استفاده شده در این سوپ گشنیز، لوبیا و برنج است. اما در شهرهای مختلف به روش های مختلف پخته می شود و مواد دیگری به آن اضافه یا حذف می شود.
آش گشنیز در شهر شما چگونه تهیه می شود؟ نظرات و تجربیات خود را در پایین همین صفحه با ما و دوستان خود به اشتراک بگذارید.