سبک زندگی

شمار سالمندان در جهان از کودکان بیشتر خواهد شد

سازمان جهانی بهداشت در «روز بین‌المللی اشخاص سالمند» خواستار اقداماتی فوری نه تنها برای تقویت خدمات مراقبت و حمایت از سالمندان بلکه متحول کردن این خدمات شد و این در حالی است که پیش‌بینی می‌شود تا سال ۲۰۵۰ شمار سالمندان جهان دو برابر شمار کودکان زیر پنج سال شود.

به گزارش همشهری آنلاین مضمونی که سازمان جهانی بهداشت برای «روز بین‌المللی اشخاص سالمند» سال ۲۰۲۴ (اول اکتبر، ۱۰ مهر)‌ – در میانه دهه «سالمندی سالم» سازمان ملل (۲۰۲۱ تا ۲۰۳۰)‌ – «پیری با احترام: اهمیت تقویت سیستم‌های مراقبتی و وحمایتی از اشخاص سالمند در سراسر جهان» است.

هدف از تعیین این مضمون برای این روز تشویق دولت‌ها، سیاست‌گذاران و سرویس‌های اجتماعی در سراسر جهان به اقدام هماهنگ و مستمر برای رسیدگی به نیازهای جسمی، اجتماعی، روانی و بهداشتی سالمندان است.

این بزرگداشت همچنین بر اهمیت ترویج شرایط زندگی سالم برای سالمندان که به کرامت، باورها، نیازها و حریم خصوصی سالمندان احترام می‌گذارد و حق تصمیم‌گیری درباره مراقبت و کیفیت زندگی‌شان تأکید می‌کند.

شمار سالمندان از کودکان زیر پنج سال بیشتر خواهد شد

پیش‌بینی می‌شود تا سال ۲۰۳۰ (پایان این دهه)‌ یک ششم جمعیت جهان را افراد ۶۰ ساله و بالاتر (سالمندی بر اساس تعریف سازمان جهانی بهداشت) تشکیل دهد و شمار سالمندان از یک میلیارد نفر (در سال ۲۰۲۰)‌ به ۱.۴ میلیارد نفر برسد.

تا سال ۲۰۵۰ شمار سالمندان بیش از دو برابر خواهد شد و به ۲.۱ میلیارد نفر خواهد رسید.۸۰ درصد این سالمندان در کشورهای کم‌درآمد و با درآمد متوسط خواهند زیست و به این ترتیب «سالمندی سالم» به یک سیاست بهداشتی حقیقتا جهانی بدل خواهد شد. در این هنگام شمار سالمندان جهان دو برابر شمار کودکان زیر پنج سال و به اندازه شمار کودکان زیر ۱۲ سال خواهد بود.

به دلیل برتری زنان از لحاظ شاخص امید به زندگی (میانگین طول عمر)‌ نسبت به مردان، درصد زنان در سنین بالاتر در تقریباً تمام جمعیت‌ها از مردان بیشتر است و انتظار می‌رود در آینده هم چنین باشد.

سایر تحلیل‌های سازمان جهانی بهداشت درباره سالمندان جهان

– افراد ۶۰ ساله و بالاتر، چه در کشورهای با درآمد کم، متوسط یا بالا زندگی کنند، همچنان نیازهای بهداشتی برآورده نشده‌ای را تجربه می‌کنند.

– حدود ۲ نفر از هر ۳ نفری که به سنین بالاتر می‌رسند، احتمالاً به حمایت و مراقبت طولانی‌مدت از سوی دیگران برای انجام فعالیت‌های روزمره زندگی مانند غذا خوردن، جابجایی یا حمام کردن نیاز خواهند داشت.

– کلیشه‌های تبعیض‌آمیز درباره سالمندان که به اشتباه فرض را بر این می‌گذارند که وضعیت بد سلامت در اواخر زندگی طبیعی و اجتناب‌ناپذیر است، این کلیشه‌ها مانع از دریافت مراقبت‌های مورد نیاز بسیاری از افراد سالمند می‌شود. این کلیشه‌ها معمولاً هم توسط متخصصان مراقبت بهداشتی و هم خود افراد سالمند پذیرفته شده است.

منبع: وب‌سایت سازمان جهانی بهداشت

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا