مطالب

رفتار عاقلانه با فرزند پرتوقع؛ چطور مهارش کنم که مشکلی پیش نیاد؟

با فرزندان و نوجوانان باردار خود چه کنیم؟

آیا تا به حال با کودک یا نوجوانی برخورد کرده اید که همیشه انتظارات بی پایانی داشته باشد و هرگز راضی نباشد؟ این می تواند ناامید کننده و ناامید کننده باشد، اما چگونه می توانیم به درستی به این رفتارها رسیدگی کنیم تا برای همیشه ادامه پیدا نکنند؟ در این قسمت از استار به علل این رفتارها و راهکارهای موثر برای مدیریت و بهبود آنها می پردازیم تا بتوانید ارتباط بهتری با فرزند خود داشته باشید و محیط آرامتر و مثبت تری ایجاد کنید.

درک رفتارهای مورد انتظار در کودکان و نوجوانان

چنین رفتارهایی در کودکان و نوجوانان کاملاً طبیعی است و بخشی از مسیر رشد آنها به سوی بزرگسالی و استقلال است. آنها هنوز قدرت تأثیرگذاری بر دنیای خود را ندارند و معتقدند برای زنده ماندن نیاز به ارضای خواسته های خود دارند.

به عنوان والدین، نقش شما این است که به فرزندتان کمک کنید از تمرکز بر خود به کنترل خود برود. این به آنها کمک می کند تا خواسته ها و کنترل خود را متعادل کنند. اگرچه رفتارهای پیش‌بینی‌آمیز و خودخواهانه می‌تواند ناامیدکننده باشد، اما دانستن اینکه این رفتارها بخشی طبیعی از روند رشد هستند، به شما کمک می‌کند تا بدون احساس خشم یا ترس شدید با آنها مقابله کنید.

چرا تسلیم خواسته های کودک می شویم؟

وقتی تسلیم خواسته های فرزندتان می شوید، خودتان را سرزنش نکنید. گاهی بچه ها با اصرار و التماس خود شما را خسته می کنند و در آخر می گویید اشکالی ندارد، گاهی ممکن است احساس گناه کنید و تسلیم عجز و ناتوانی آن ها شوید و یا تسلیم خواسته های آن ها شوید.

بنابراین ابتدا باید به گرایش ها و رفتارهای خود توجه کنید تا ناخواسته حس استحقاق را در فرزندتان تقویت نکنید و به اصطلاح آن را تبدیل به یک عادت بد نکنید.

رفتار عاقلانه با کودک بارداررفتار عاقلانه با کودک باردار

– بررسی تمایلات خود در تربیت فرزندان

آیا تا به حال فکر کرده اید که چرا گاهی به خواسته های فرزندتان بله می گویید در حالی که ترجیح می دهید نه بگویید؟ آیا به این دلیل است که می خواهید فرزندتان شما را دوست داشته باشد یا به این دلیل که می خواهید از تعارض جلوگیری کنید؟ شاید گاهی اوقات بدون اینکه دلیلش را بدانید تسلیم شوید.

سوالاتی از این دست می تواند به شما کمک کند تا تمایلات و عادات خود را بهتر درک کنید و اینکه چرا گاهی برای فرزندتان زندگی می کنید. به عنوان مثال، ممکن است برای دخترتان یک لباس گران قیمت بخرید، زیرا آرزو می کردید که در کودکی آن را داشته باشد، اما سپس او را به خاطر انتظاراتش سرزنش کنید. این رفتارها می تواند توقعات زیادی را در کودکان ایجاد کند و بر تربیت آنها تأثیر بگذارد.

بسیار مهم است که به تمایلات و رفتارهای خود توجه کنید و آنها را به طور مستمر مرور کنید. ما باید به فرزندانمان کمک کنیم تا خواسته های خود را مدیریت کنند، خودکنترلی را بیاموزند، محدودیت ها را درک کنند و به حریم خصوصی خود و دیگران احترام بگذاریم. این استراتژی ها به بهبود یادگیری و ایجاد روابط سالم تر کمک می کند.

راهکارهای موثر برای کاهش خودخواهی در کودکان و نوجوانان

در برخورد با کودکان و نوجوانانی که همیشه انتظارات زیادی دارند، چند نکته مهم می تواند به شما کمک کند تا آنها را از خودخواهی دور نگه دارید و در عین حال علایق آنها را حفظ کنید:

مراقبت از دیگران

به فرزندان خود بیاموزید که به دیگران فکر کنند. از آنها بخواهید هنگام غذا خوردن از دیگران بپرسند که آیا به چیزی نیاز دارند یا خیر. یا از غذا راضی هستند؟ آنها همچنین باید در کارهای خانه کمک کنند و اهمیت قدردانی را درک کنند.

به احساسات گوش کن

اجازه دهید فرزندتان نیازها و خواسته هایش را بیان کند و با کمال میل به او گوش دهید. با یادآوری اینکه حق ابراز احساسات خود را دارند، صدای درون خود را آرام کنید. این به معنای برآورده کردن تمام خواسته های آنها نیست، بلکه برای احساسات آنها مهم خواهد بود.

به احساسات کودک گوش دهیدبه احساسات کودک گوش دهید

مشارکت و مسئولیت

به جای اینکه همیشه نه یا همیشه بله بگویید، به فرزندتان مسئولیت بدهید. به او توضیح دهید که برای به دست آوردن چیزی باید سخت تلاش کند. به عنوان مثال، بگویید: “می دانم که شما این گوشی را خیلی دوست دارید، بهتر است اگر به خودتان کمک کنید و مقداری پول پس انداز کنید تا بتوانیم آن را با هم بخریم.”

تمرکز خود را روی خود محدود کنید

مطمئن شوید که مکالمات روزانه شما بیش از حد حول محور کودک نمی چرخد. به عنوان مثال، فقط نپرسید چه چیزی برای شام می خواهید؟ یا چه زمانی تکالیف شما تمام می شود؟ در عوض جملاتی مثل من امروز روز خیلی سختی داشتم، باید استراحت کنم، برنامه شما برای عصر چیست؟ شام چیکار میکنی استفاده میشه..

به خود و دیگران احترام بگذارید

به فرزندان خود بیاموزید که در مورد روز شما بپرسند و به شما احترام بگذارند. این به آنها نشان می دهد که دیگران مهم هستند و باید به آنها احترام گذاشت.

با پیروی از این راهبردها، می‌توانید به فرزندانتان کمک کنید تا از تمرکز بر خود به مسئولیت‌پذیری و توجه به دیگران حرکت کنند و در عین حال علایق و نیازهای خود را در زندگی حفظ کنید.

مدیریت کودکانی که همیشه بسیار منتظر و خواستار هستند

کودک ده ساله شما اصرار دارد که یک گوشی جدید بخرد. او التماس می کند، بخار می کند و گریه می کند: “همه بچه های کلاس یک تلفن مدل خوب دارند، پس چرا من نباید داشته باشم؟” شما چه جور پدر و مادری هستید؟» یا دختر 13 ساله شما می خواهد موهایش را رنگ کند و فریاد می زند: «خیلی از دوستانم موهایشان را رنگ می کنند، چرا به من اجازه نمی دهید؟»

در این صورت ممکن است احساس سردرگمی کنید و به خود بگویید: «کجا اشتباه کردم؟» چرا فرزند من وضعیت مالی خانواده را درک نمی کند؟ چرا فکر می کند من باید همیشه در خدمت خواسته های او باشم؟»

ارتباط موثر بین والدین و فرزندانارتباط موثر بین والدین و فرزندان

حقیقت این است که مقابله با خودخواهی و توقعات زیاد دشوار است. فرقی نمی کند این رفتار از طرف شوهر، دوست یا فرزند باشد. کودکان، به ویژه نوجوانان، معتقدند که به آنچه می خواهند حق دارند و اگر درخواستی داشته باشند باید به آن اجابت شود. آنها کمتر از تأثیر نگرش و قاطعیت خود بر دیگران آگاه هستند و گاهی اوقات از اینکه فکر می کنند خاص هستند افتخار می کنند. بسیاری از نوجوانان در صورت عدم دستیابی به خواسته های خود از دستورات سرپیچی می کنند و حتی به تهدید و تجاوز متوسل می شوند.

اما این رفتارها بخشی از روند رشد آنهاست و با راه حل های مناسب می توانید به مدیریت این رفتارها و ایجاد رابطه سازنده تری با فرزندانتان کمک کنید.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا