مطالب

اسامی سخنرانان معروف ایرانی [معروف ترین سخنرانان مذهبی]

در ایران نیز سخنرانان دینی با سخنان شیرین و بیان قدرتمند خود نقش مهمی در ترویج فرهنگ دینی و انتقال معارف اسلامی دارند. این افراد با شناخت عمیق معارف اسلامی و تجربیات عملی در زمینه های مختلف توانستند مخاطبان خود را جذب و آموزش دهند. سخنرانان دینی چون علامه مصباح یزدی، محسن قراتی و حسین انصاریان با رویکردهای متنوع و موضوعات گسترده ای از جمله اخلاق، فلسفه و تاریخ اسلام به عمق معانی دینی می پردازند و بر افکار و احساسات جوانان و نسل های مختلف تأثیر می گذارند.

این مقاله از استار به معرفی برخی از این شخصیت‌های برجسته و تأثیرگذار در عرصه گفتمان دینی می‌پردازد و به بررسی سبک‌های سخنرانی، موضوعات مورد بحث و تأثیر آن‌ها در جامعه می‌پردازد. با ما همراه باشید تا با این گنجینه های فرهنگی و مذهبی آشنا شوید.

اسامی سخنوران مشهور ایرانی

1. حسن عباسی

حسن عباسی استاد دانشگاه، محقق و مدرس دانشگاه است که در زمینه های مختلف سیاسی، اجتماعی و فرهنگی فعالیت می کند. او به خاطر سخنرانی های تند و انتقادی اش در مورد سیاست های داخلی و خارجی ایران شهرت دارد. عباسی همچنین در رشته علوم انسانی و اسلامی به تحصیلات خود ادامه داد و در یکی از رشته های مرتبط موفق به اخذ درجه دکترا شد.

عباسی به عنوان یک تحلیلگر سیاسی به مطالعه موضوعاتی مانند هویت ملی، اسلام گرایی و سیاست جهانی می پردازد و دیدگاه های او اغلب بحث برانگیز است. او در برنامه های تلویزیونی و شبکه های اجتماعی درباره مسائل روز بحث می کند و طرفداران و منتقدان زیادی دارد. حسن عباسی نیز مشغول برگزاری کارگاه ها و سمینارهای آموزشی در زمینه های مختلف است.

2. علامه جوادی آملی

حکیم مطالب آیت الله العظمی جوادی آملی از علمای برجسته معاصر و از مفسران ژرف قرآن کریم است. وی در سال 1312 در شهر آمل در خانواده ای مذهبی و مبلغ احکام و معارف الهی دیده به جهان گشود.

او به برکت نبوغ و خلاقیت علمی و کمک اساتید برجسته در علم و معنویت به جامعیت در علوم عقلی و نقلی اسلامی دست یافت و هزاران شاگرد مستعد را در مکتب خود پرورش داد و ده ها اثر عمیق به آنان ارائه کرد جهان از علم و دانش. ژرفای اندیشه و اصالت و اصالت اخلاق و صلابت و تسلط بر رفتار او نیز مایه الهام جویندگان علم و عمل است. مشاركت طولاني او با قرآن كريم در تعليمات، دستورات بشردوستانه و گسترش فرهنگ مشهود است.

بیشتر بخوانید: لیست کامل اسامی مداح معروف ایرانی به ترتیب حروف الفبا همراه با تصاویر

3. شهاب مرادی

شهاب مرادی متولد 1 اسفند 1350 در تهران، روحانی و سخنران ازدواج است. او در حوزه علمیه تحصیل کرد و مورد توجه مؤسسه روانشناسی زندگی بهتر قرار گرفت و بعدها در کلاس های ازدواج و مجردان شرکت کرد. شهاب مرادی فعالیت رسانه ای خود را از سال 1385 با برنامه مردم ایران صلح با اجرای محمدرضا شهیدی دور از شبکه دو سیما آغاز کرد.
پس از مدتی توانست دو مؤسسه روانشناسی تحت عنوان «زندگی بهتر» در شرق تهران تأسیس کند. سپس در سال های اخیر با برگزاری کلاس هایی با موضوع ازدواج به نام کلاس های مجردی مورد توجه قرار گرفت.

4. محسن کراتی

محسن قرائتی (زادهٔ ۱۸ دی ۱۳۲۴) روحانی ایرانی است. در اردیبهشت 1361 با حکم سید روح الله خمینی به سمت «نماینده فقیه» در سازمان نهضت سوادآموزی منصوب شد. وی سپس ریاست این نهاد را بر عهده گرفت که تا اسفند ماه سال 93 بر عهده داشت و در حال حاضر علاوه بر مدیریت ستاد اقامه نماز، در حوزه تفسیر قرآن کریم نیز فعالیت دارد.

5. حجت الاسلام مسعود علی

حجت الاسلام والمسلمین مسعودعلی در سال 1342 در تهران به دنیا آمد. وی در سال 1360 وارد حوزه علمیه شد و اکنون علاوه بر تحصیل دروس خارج، به تدریس دروس مقدماتی و حوزه و دروس اخلاق می پردازد.
او علاوه بر تحصیلات حوزوی، تحصیلات دانشگاهی داشت و لیسانس جامعه شناسی گرفت. حجت الاسلام والمسلمین عالمانی چون آیات شیخ جواد تبریزی، مکارم شیرازی، بهجت و مصلح اراکی بهره بردند.

وی به عنوان عضویت در هیات امنای بنیاد هدایت و عضویت در هیات امناء و سرپرست مرکز جامع علوم اسلامی فعالیت می کند.

6. استاد سید حسین حسینی قمی

استاد الحسینی قمی در سال 1341 در شهر مقدس قم به دنیا آمد و تحصیلات خود را در حوزه علمیه تا سطح فقه و اصول ادامه داد. حجت الاسلام والمسلمین حسینی قمی از محضر علمای برجسته ای چون آیت الله ستوده، آیت الله بیانی، آیت الله اعتمادی، آیات عظام شیخ جواد تبریزی، شبیری زنجانی و مکارم شیرازی بهره برد.

7. ماندگاری حجت الاسلام

حجت الاسلام محمدمهدی مندادی در سال 1343 در مشهد مقدس به دنیا آمد.

وی تحصیلات غیررسمی حوزوی خود را از سال 1356 تا 1362 در مشهد مقدس با استاد خصوصی آغاز کرد و تحصیلات رسمی حوزوی وی از سال 1362 با مهاجرت به شهر مقدس قم و به حوزه علمیه قم آغاز شد.

درس ادبیات و مقدمات را در مدرسه رضوی گذراندم، دوره سطح را در محضر اساتیدی چون خاتمی، هجدانی، استادی، هادوی تهرانی، اعتمادانی، بیانی، درس خارج را در محضر اساتیدی چون وحید خراسانی، تبریزی، جوادی آملی گذراندم. ، سید کاظم حائری، هادوی تهرانی.

از سال 1372 تحصیلات دانشگاهی خود را در مؤسسه آموزش عالی باقرالعلوم قم در مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد در رشته علوم سیاسی به پایان رساند و پایان نامه کارشناسی ارشد خود را با عنوان «سیاست های سیاسی در نهج البلاغه» ارائه کرد.

حجت الاسلام 4 سال به عنوان امام جمعه موقت طبس مسئولیت داشت.

8. حجت الاسلام فرحزاد

حجت الاسلام والمسلمین حبیب الله فرحزاد در سال 1335 در استانداری سمنان به دنیا آمد و در سال 1348 به دلیل علاقه فراوان به علوم حوزوی وارد حوزه شد. وی یکی از برجسته ترین سخنرانان این حوزه است و با شبکه های مختلف رادیویی و تلویزیونی همکاری علمی دارد و همه ساله سخنرانی های بسیاری از وی در مناسبت های مختلف پخش می شود و علاوه بر آن به تدریس نیز می پردازد. از مهم ترین اساتید ایشان می توان به آیت الله بهجت، بهادینی، سید محمد الشیرازی، آیت الله مکارم و مرعشی نجفی اشاره کرد.

9. ناصر رفیعی آل محمدی

حجت‌الاسلام والمسلمین در سال 1344 در شهر مقدس قم و در خانواده‌ای متدین به دنیا آمد.
استاد رفیعی دوره سطح را تا پایان صلاحیت در مدت 5 سال به پایان رساند و در امتحانات پایه پنجم در آزمون هیئت منطقه رتبه اول را کسب کرد. وی به همین مناسبت جایزه دوره بحارالانوار را از محضر امام خمینی (ره) دریافت کرد.

دروس خارج و داخل را نزد اساتیدی چون فاضل لنکرانی، مظاهری، وجدانی فخر، اعتمدانی، بیانی، دوزدوزانی، صلواتی، راستی، کاشانی و ستوده آموخت.
استاد الرافعی ضمن گذراندن دروس مقدماتی در سایر رشته ها، سایر مباحث علمی را نزد چند استاد مورد مطالعه قرار داد. فلسفه را نزد آیت الله صالحی مازندرانی (رضی الله عنه)، علوم قرآنی را نزد آیت الله عرفه (ره)، تفسیر انتزاعی را نزد آیت الله العظمی استادی، تفسیر را نزد آیت الله الجوادی و مردان با آیت الله سبحانی.
از کتب وی می توان به: کتب اسراف و اسراف، سیر تطبیق و تکوین فی تفسیر علمی قرآن، کتاب تحلیل حدیث، کلام الرافعی، تفسیر علمی القرآن اشاره کرد. ، و جعل حدیث. .

10. حسین الانصاری

حسین انصاریان (زادهٔ ۱۳۲۳) روحانی شیعه، واعظ، نویسنده و مترجم قرآن، نهج البلاغه، صحیفه سجادیه و اصول کافی به زبان فارسی است. الانصاریان دارای کتب فراوانی در زمینه اخلاق، معارف و سیره اهل بیت است. از آثار او می توان به: تفسیر الحکیم، شرح الصحیفه سجادیه و شرح العرفان اسلامی اشاره کرد.

انصاریان سخنرانی های زیادی در شهرهای ایران و دیگر کشورها ایراد کرد. مؤسسه دارالعرفان آثار او را منتشر می کند و به شبهات دینی زیر نظر او پاسخ می دهد.

در سال 1342 انصاریان اعلامیه امام خمینی(ره) را بین اربعین شهدای واقعه فیضیه توزیع کردند. در سال 1357 به دلیل اینکه محمدرضا پهلوی به دلیل تعرض به شعائر اسلامی محکوم به اعدام بود، توسط ساواک دستگیر و زندانی شد. با اذن امام خميني بخشي از وجوه اسلامي را كه به دست آورده بود صرف نجات زنان روسپی قلعه شهرينو كرد.

پس از دبیرستان، دروس الهیات را آغاز کرد. فقه و اصول را نزد اساتیدی چون محمد فاضل لنکرانی، صالحی نجف آبادی و میرزا هاشم آملی و فلسفه را نزد یحیی انصاری شیرازی و اشکوری آموخت.

11. رحیم پور ازگادی

حسن رحیم پور ازغدی متولد 1343 در مشهد و از اعضای واقعی شورای عالی انقلاب فرهنگی است. او هرگونه گرایش حزبی منتسب به او را رد می کند. وی از 4 اسفند 1389 عضویت در شورای عالی انقلاب فرهنگی را در کارنامه خود دارد و همچنین عضویت در شورای ارزشیابی علمی و فرهنگی و مدیر مسئول و سردبیر کتاب نقد و بررسی را نیز در کارنامه خود دارد. پدرش ابن حیدر رحیم پور نام دارد.

12. علی رضا پناهیان

علی رضا پناهیان در 8 فروردین 1344 در تهران به دنیا آمد و پدرش روحانی و مبلغ در تهران بود.

وی از سال 1356 هجری شمسی در سال اول راهنمایی در کنار دروس حوزوی به تحصیل دروس حوزوی نیز پرداخت و از سال 1362 پس از گذراندن دروس حوزوی به مدت 12 سال در حوزه علمیه قم دروس حوزوی را ادامه داد. حوزه علمیه درس خارج آیات وحید خراسان، جوادی آملی، سید محمد کاظم حائری و مقام معظم رهبری حضور دارند.

وی از ابتدای دوران دبیرستان در کنار تحصیلات حوزوی به تدریس کتب شهید مطهری در محیط های مختلف دانشجویی، دانشجویی و حوزوی پرداخت.

وی تحصیلات خود را در رشته روانشناسی در اداره تعاون حوزه و دانشگاه انجام داده و در حال حاضر عضو هیئت علمی مرکز تخصصی گزارشگری است و در زمینه تدریس، طراحی عناوین و ویراستاری کتابهای آموزشی نیز با این مرکز همکاری دارد.

وی علاوه بر فعالیت های تبلیغی، در زمینه های فرهنگی نیز در امور اجرایی و اداری فعالیت داشت و از جمله سوابق وی معاونت فرهنگی لشکر 27 محمد رسول الله (صلی الله علیه و آله و سلم) است. دوره دفاع مقدس، معاونت فرهنگی. وی به نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه ها و مرکز بین المللی علوم اسلامی اشاره کرد.

13. علی اکبر رفیع پور

علی اکبر رائفی پور (زاده ۸ اردیبهشت ۱۳۶۳)، مدرس و نظریه‌پرداز توطئه ایرانی است که بیشتر به خاطر سخنرانی‌های جنجالی‌اش در دانشگاه‌ها درباره ادیان، فرقه‌گرایی، آخرالزمان، مهدویت، شیطان‌پرستی، فراماسونری و توطئه شهرت دارد. او خود را ناجی آخرالزمان، ادیان، مذاهب و صهیونیسم، محقق رسانه و هیات علمی معرفی می کند. او مؤسس مؤسسه «مصاف» به معنای «مبارزه با صهیونیسم، اومانیسم و ​​فراماسونری» است. به حساب خود او دارای مدرک لیسانس حسابداری است. در برخی از رسانه های داخلی گاهی از وی به عنوان محقق یاد می شود.

14. مهدی دانشمند

مهدی دانشمند به دلیل صحبت ها و سخنان تندش علیه مسئولان و وضعیت جامعه در بین مردم شناخته شد و کلیپ هایش در فضای مجازی پخش شد.

وی در سال 1347 در اصفهان به دنیا آمد. از دوران کودکی به علم کلام و علوم حوزوی علاقه داشت و به همین دلیل به جای دانشگاه راهی حوزه شد تا دروس حوزوی را زیر نظر اساتید برجسته بگذراند. پس از فارغ التحصیلی کشیش شد و اکنون لباس روحانیت می پوشد. کلیپ آلت تناسلی او در همان زمان بسیار جنجالی شد و این کلیپ میلیون ها بار دانلود شد

حاج آقا مهدی دانشمند از 5 سالگی به دروس حوزوی و انجیلی علاقه داشت و در دوران انقلاب در سن 11 سالگی همواره بر منبر شیخ معروف اصفهان حضور داشت. حاج آقا دانشمند با سخنرانی ها و کلیپ های سیاسی جنجالی خود از جمله عنوان زنده باد خروس و مسلمان واقعی که در آن به مقامات حمله می کند شهرت داشت که جنجال زیادی به پا کرد.

15. حسین الدهنوی

حجت الاسلام و المسلمین حسین دهنوی در سال 1340 در یکی از شهرهای مهم خراسان رضوی، نیشابور به دنیا آمد. پس از گذراندن دروس مقدماتی حوزه علمیه شهر خود، عازم قم شدند و برای ادامه تحصیل وارد حوزه علمیه این شهر شدند. وی در حال حاضر یکی از مدرسین و کارشناسان علوم تربیتی و راهنمایی حوزه علمیه، صدا و سیما در جمهوری اسلامی ایران است و در برنامه های گلبرگ و راه روشن شرکت می کرد.

16. حجت الاسلام نقایان

حجت الاسلام والمسلمین ناصر نقویان در سال 1343 در بابل به دنیا آمد و تحصیلات دینی گذراند و از مبلغان و سخنرانان برجسته کشور است. وی در سال ۱۳۹۶ با حکم رئیس جمهور به سمت «دبیر کمیته عالی گزینش» منصوب شد.

یک توضیح:
حجت الاسلام والمسلمین نقایان تحصیلات حوزوی خود را در زادگاهش آغاز کرد و در سال 1374 در سن 22 سالگی برای ادامه تحصیل به قم رفت و تا سال 1371 در میان اساتید خود در حوزه علمیه قم مشغول به تحصیل بود آیات محقق دامید، هاشمی شاهرودی، بهشتی و محمدی را ذکر کنید.

17. محمدرضا زائری

محمدرضا زائری (زاده ۱۳۴۹ در کرمان) مدیر مسئول ماهنامه خیمه و استاد یکی از دانشگاه های ایران است. او عمدتا به دلیل مخالفت با حجاب اجباری شناخته شده است. الزائری مسئول خانه روزنامه نگاران جوان و هفته نامه خانه بود که در دهه 1470 فعالیت می کردند. این سازمان در طول فعالیت خود گروه جدیدی از خبرنگاران ایرانی همچون فرناز قاضی زاده و محمد صفر لفوتی را معرفی کرد. مجوز هفته نامه «خنا» که ویژه نوجوانان منتشر می شد، پس از تعطیلی این موسسه لغو شد.

الزائری در حالی که در دانشگاه بود تحصیلات خود را در حوزه علمیه پیش برد و دکترای خود را در علوم دینی در دانشگاه کادی یوسف بیروت آغاز کرد. حجت الاسلام الزائری، لیسانس فقه و اصول حقوق اسلامی از دبیرستان شهید مطهری؛ وی مدرک کارشناسی ارشد فلسفه و حکمت اسلامی را از دانشگاه آزاد اسلامی و فوق لیسانس روابط اسلامی و مسیحی را از دانشگاه کادی یوسف بیروت اخذ کرد. او کتاب هایی نوشته است که دو تای آن آشکارا به موضوع حجاب می پردازد. الزیری فرزند غلام عباس الزیری نماینده سابق بندرعباس در شورای اسلامی و استاندار سابق هرمزگان است.

18. سید حسن اغمیری

آقای حسن اغمری از روحانیون شیعه اهل ایران است که در خطبه های مختلف و انتقادی خود در مسائل دینی و اجتماعی شهرت دارد. با استفاده از زبان ساده و روش های نوین ارتباطی، مخاطبان زیادی را به خصوص در فضای مجازی به خود جذب کرد. اغمری بیشتر به دلیل موضع‌گیری‌های انتقادی‌اش نسبت به جریان‌های سنتی مذهبی و سیاسی در ایران، به‌ویژه در حوزه حکومت‌داری و دینی شناخته می‌شود. همین دیدگاه های متفاوت او را با مشکلاتی از سوی نهادهای مذهبی و قضایی مواجه کرد. سرانجام در سال 1397 توسط دادگاه ویژه مذهبی خلع ید شد.

اغمری به فعالیت های خود در شبکه های اجتماعی ادامه می دهد و در مورد مسائل مختلف اجتماعی، اخلاقی و مذهبی صحبت می کند و همچنان طرفداران زیادی دارد.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا